NEW @FC3ARCHITECT RESIDENCE ON THE BOARDS – From Cape Cod to Center Hall Colonial

The latest designs for this new expanded home consist of a modern spin on a center hall colonial.  We achieve this by expanding the existing cape cod residence on the right side and the rear of the home.  New master bedroom suite and bedrooms are on the new second floor.   The new addition allows us to re-position the stairs to create a center hall.  The front of the home remains traditional with formal living and dining spaces on each side of the hall.  Access to the great room and new kitchen is provided through pocket doors.  The new kitchen will boost a built in breakfast nook and double-island design while the great room boosts a gas-fired fireplace.

SITE-PLAN-RENDER

1864 - Bisset 332 Oak Avenue Woodbridge NJ EX-PHOTO-02EXISTING RESIDENCE

FIRST-FLOOR-RENDER-013-D RENDERING OF FIRST FLOOR

FIRST-FLOOR-RENDER-023-D RENDERING OF FIRST FLOOR

FIRST-FLOOR-RENDER-033-D RENDERING OF FIRST FLOOR

SECOND-FLOOR-RENDER-013-D RENDERING OF SECOND FLOOR

SECOND-FLOOR-RENDER-023-D RENDERING OF SECOND FLOOR

SECOND-FLOOR-RENDER-033-D RENDERING OF SECOND FLOOREXTERIOR-RENDER-013-D RENDERING OF EXTERIOR

EXTERIOR-RENDER-023-D RENDERING OF EXTERIOREXTERIOR-RENDER-033-D RENDERING OF EXTERIOR

EXTERIOR-ELEV-RENDER-01PROPOSED FRONT ELEVATION

EXTERIOR-ELEV-RENDER-02PROPOSED RIGHT ELEVATION

EXTERIOR-ELEV-RENDER-03PROPOSED LEFT ELEVATION

EXTERIOR-ELEV-RENDER-04PROPOSED RIGHT ELEVATION

We would love to hear from you about what you think about this project. We sincerely appreciate all your comments – and – if you like this post please share it with friends.

Feel free to contact us if you would like to discuss ideas for your next project!

Sincerely,

FRANK CUNHA III
I Love My Architect – Facebook


NEW @FC3ARCHITECT RESIDENCE ON THE BOARDS – From Plain Saltbox to Mediterranean-Style Residence

The latest designs for this new expanded home consist of a modern spin on a Mediterranean-style county home with spanish tile roof.  We achieve this by expanding the existing two-story home to the left of the existing garage and the the entrance of the existing home.  Updated second floor layouts allow for outdoor living space over the new garage addition. The new front addition boosts a new curved staircase connecting the main level living space with the bedroom spaces above.  A new foyer and dining room is created reusing existing rooms in the house.  The interior will elaborate on the theme by integrating curved archways and stone details.  The front facade was designed with order in mind – arches and columns provide rhythm and elegance for this new home.  The client opted for cast iron railings both inside and outside.

CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-00CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-03CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-04CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-12CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-08CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-09CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-10CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-07CONCEPTUAL-RESIDENCE- PROPOSED-06CONCEPTUAL-RESIDENCE-PROPOSED-05

We would love to hear from you about what you think about this project. We sincerely appreciate all your comments – and – if you like this post please share it with friends.

Feel free to contact us if you would like to discuss ideas for your next project!

Sincerely,

FRANK CUNHA III
I Love My Architect – Facebook