NEW @FC3ARCHITECT RESIDENCE ON THE BOARDS – From Cape Cod to Center Hall Colonial

The latest designs for this new expanded home consist of a modern spin on a center hall colonial.  We achieve this by expanding the existing cape cod residence on the right side and the rear of the home.  New master bedroom suite and bedrooms are on the new second floor.   The new addition allows us to re-position the stairs to create a center hall.  The front of the home remains traditional with formal living and dining spaces on each side of the hall.  Access to the great room and new kitchen is provided through pocket doors.  The new kitchen will boost a built in breakfast nook and double-island design while the great room boosts a gas-fired fireplace.

SITE-PLAN-RENDER

1864 - Bisset 332 Oak Avenue Woodbridge NJ EX-PHOTO-02EXISTING RESIDENCE

FIRST-FLOOR-RENDER-013-D RENDERING OF FIRST FLOOR

FIRST-FLOOR-RENDER-023-D RENDERING OF FIRST FLOOR

FIRST-FLOOR-RENDER-033-D RENDERING OF FIRST FLOOR

SECOND-FLOOR-RENDER-013-D RENDERING OF SECOND FLOOR

SECOND-FLOOR-RENDER-023-D RENDERING OF SECOND FLOOR

SECOND-FLOOR-RENDER-033-D RENDERING OF SECOND FLOOREXTERIOR-RENDER-013-D RENDERING OF EXTERIOR

EXTERIOR-RENDER-023-D RENDERING OF EXTERIOREXTERIOR-RENDER-033-D RENDERING OF EXTERIOR

EXTERIOR-ELEV-RENDER-01PROPOSED FRONT ELEVATION

EXTERIOR-ELEV-RENDER-02PROPOSED RIGHT ELEVATION

EXTERIOR-ELEV-RENDER-03PROPOSED LEFT ELEVATION

EXTERIOR-ELEV-RENDER-04PROPOSED RIGHT ELEVATION

We would love to hear from you about what you think about this project. We sincerely appreciate all your comments – and – if you like this post please share it with friends.

Feel free to contact us if you would like to discuss ideas for your next project!

Sincerely,

FRANK CUNHA III
I Love My Architect – Facebook


Conceptual Design – Adaptive Re-Use of Existing Cogeneration Plant

Project Information: Re-Use of Decommissioned Cogeneration Plant

My Role: University Facilities, University Architect

Architect of Record: Studio 200 Architecture

Landscape Architect: Melillo and Bauer Associates

Client: Montclair State University, University Facilities

About the Project:

Design collaboration with Landscape Architects, Melillo and Bauer Associates, for an adaptive reuse of a current building on campus overlooking the football stadium to be converted into an Alumni Center with stadium amenities and a Co-generation facility.

Project Status:

There are currently no plans to further develop this conceptual design.

We would love to hear from you on what you think about this post. We sincerely appreciate all your comments – and – if you like this post please share it with friends. And feel free to contact us if you would like to discuss ideas for your next project!

Sincerely,
FRANK CUNHA III
I Love My Architect – Facebook


Conceptual Design – Study Atrium

This slideshow requires JavaScript.


Project Information: Design Charrette for Student Study Space

My Role: University Facilities, University Architect

Architect of Record: KSS Architects

Client: Montclair State University, University Facilities

About the Project:

Working with KSS Architects we analyzed how best to utilize the space between two existing buildings to maximize study areas for students. The proposed space would encourage chance encounters between students of different majors since the two adjacent buildings serve two different colleges at the university.

Project Status:

There are currently no plans to further develop this conceptual design.

We would love to hear from you on what you think about this post. We sincerely appreciate all your comments – and – if you like this post please share it with friends. And feel free to contact us if you would like to discuss ideas for your next project!

Sincerely,
FRANK CUNHA III
I Love My Architect – Facebook