New Campus Center at Springfield Technical Community College #UniversityArchitect #Rehabilitation #Community #College #Architecture #Transformation #ilmaBlog

All Photos: Chuck Choi

Combining historic preservation, adaptive reuse, and contemporary architecture, Springfield Technical Community College’s new Campus Center repurposes a 764-foot-long by 55-foot-wide warehouse building originally constructed between 1846 and 1864.

A major aspect of the Springfield, Massachusetts, University’s Campus Center is The Ira H. Rubenzahl Student Learning Commons. The Campus Center and Student Learning Commons consolidate academic services and student life activities under one roof. Corten steel canopies along the building’s facade distinguish new entrances into each hub.

Click Here to read the rest of the story.

We would love to hear from you about what you think about this post. We sincerely appreciate all your comments – and – if you like this post please share it with friends. And feel free to contact us if you would like to discuss ideas for your next project!

Sincerely,

FRANK CUNHA III
I Love My Architect – Facebook



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s